Tesla Motors

Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam-Zuidoost

Tesla Motors

Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam-Zuidoost

Tesla Motors werd in 2003 opgericht door een groep ingenieurs in Silicon Valley die wilden bewijzen dat elektrische auto's beter konden zijn dan door brandstof aangedreven auto's. Met directe koppeling, ongelooflijke kracht en nul uitstoot, zouden de producten van Tesla auto's zonder compromissen moeten zijn. Elke nieuwe generatie zou in toenemende mate betaalbaarder moeten zijn, zodat het bedrijf aan zijn missie, het versnellen van de wereldwijde overgang naar duurzaam vervoer, kon werken. Het hoofdkantoor van Tesla Europa is gevestigd in Amsterdam. 

In 2012, introduceerde Tesla Model S, 's werelds eerste premium elektrische sedan. Van de grond af aan opgebouwd om 100 procent elektrisch te zijn, heeft Model het begrip vierdeurs auto opnieuw gedefinieerd. Met plaats voor zeven passagiers en meer dan 1800 liter bagageruimte, biedt Model S het comfort en gebruiksgemak van een familie-sedan terwijl het de acceleratie van een sportauto haalt: van 0 tot 100 km/u in ongeveer 5 seconden. Het platte batterijpakket is in het chassis geïntegreerd en bevindt zich onder de cabine van de inzittenden, waardoor de auto een lager zwaartepunt krijgt wat resulteert in een uitstekende wegligging en handling terwijl er 426 km per lading gereden kan worden. Nu met meer dan 50.000 voertuigen wereldwijd op de weg, bereidt Tesla de introductie van Model X, een cross-over voertuig voor dat in 2015 in volumeproductie gaat. Met een opwindende acceleratie, falcon wing deuren en plaats voor drie rijen zitplaatsen, tart Model X categorisering.

Het bedrijf breidt zijn productieactiviteit uit naar andere gebieden, waaronder Tilburg in Nederland waar het een assemblagefaciliteit bezit, en Lathrop, Californië, waar het een gespecialiseerde productielocatie bezit. Om de kosten van de lithium-ion batterijpakketten te verminderen, zijn Tesla en belangrijke strategische partners, waaronder Panasonic, begonnen met de bouw van een gigafabriek in Nevada die de productie van een voor de massamarkt betaalbaar voertuig, Model 3, gaat faciliteren. 

Tesla is niet alleen een autofabrikant, maar ook een technologie- en ontwerpbedrijf met de focus op de innovatie van energie.

Werken bij Tesla is werken in kleine, gerichte teams, die wendbaar en efficiënt zijn en gericht zijn op excellentie. Het tempo ligt hoog, het werk is stimulerend, er heerst een duidelijke structuur en er wordt innovatie verwacht. Tesla is gevestigd in het San Fransisco Bay-gebied en heeft satellietkantoren in Los Angeles en Amsterdam, en meer dan honderd stores en servicelocaties over de hele wereld.

020 365 0008

Burgemeester Stramanweg 122, 1101 EN Amsterdam-Zuidoost


Werken bij Tesla is werken in kleine, gerichte teams, die wendbaar en efficiënt zijn en gericht zijn op excellentie. Het tempo ligt hoog, het werk is stimulerend, er heerst een duidelijke structuur en er wordt innovatie verwacht. Interesse? Verbind je dan met ons!